Medvědi v rámci 14. kola krajské ligy a prvního dějství odvet hostili vzdáleného soupeře z Telče, kterého na úvod sezony deklasovali bezmála dvouciferným výsledkem (9:1). Tentokrát se ale museli spokojit jen s bodem, čímž přišli o post lídra průběžné tabulky.

Č. Krumlov – Telč 3:4 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 – 0:1)

Krumlovský favorit nastoupil pouze se dvěma obrannými dvojicemi a po celé utkání jen neustále dotahoval náskok soupeře. Třikrát se zelenobílým podařilo srovnat, naposledy pět minut před koncem gólem hrajícího trenéra Kamila Šťastného, ale z bodového přídavku se následně v prodloužení radoval předposlední tým pořadí krajské ligy.

„K dlouhodobě chybějícímu Čížkovi čerstvě na marodku přibyli Andrýsek s angínou a Malovec s bolavými zády, takže se nám prakticky rozpadla obrana. Hráli jsme na čtyři beky, přičemž tím čtvrtým byl v obraně zaskakující mladý Řepa. Ten to ale paradoxně odehrál nejlépe a jeho výkon byl jediným pozitivem jinak celkově nepovedeného zápasu. Myslel jsem si, že to nějak zvládneme, ale naše hra byla jedním slovem tragédie. Už odzadu vázla rozehrávka, špatné to bylo i ve všech dalších ohledech,“ povzdechl si hrající českokrumlovský kormidelník Kamil Šťastný.

Fakta – branky: 20. Vondřich (Gallistl), 34. Klíma (Unger), 55. Šťastný (Kadlec, Vondřich) – 8. Taras (Cech), 13. Berka, 47. Taras (Kret), 64. Kubát, vyloučení 3:5, využití 2:0, rozhodčí: Pexa – Soukup, Bušta, 100 diváků.

Sestava Slavoje: Pícha – Šimek, Gallistl, Břečka, Řepa – Svěchota, Šťastný, Klíma – Kadlec, Unger, Vondřich – Berný, Čanda, Fučík.

DO KONCE ROKU DVAKRÁT VEN

Krumlovští přidali na konto jen bod, v součtu jich mají sedmadvacet a přenechali tak první místo Strakonicím, které vyhrály hladce 6:2 na Hluboké. A právě na ledě staronového lídra se medvědi představí v příštím kole v sobotu 9. prosince. První vzájemný duel začátkem října pod zámkem vyhráli Strakoničtí 5:3.

Letošní program pak slavojáci zakončí v neděli 17. prosince na stadionu aktuálně jedenácté Hluboké.