Od nočních hodin pátku 19. srpna 2022 likvidovali v Milevsku následky přívalového deště. Voda přibrala na polích na jihozápad od města důkladný příděl bahna a pak vtrhla do města. Vzápětí začaly práce na odklízení škod, především čerpání vody ze sklepů a odklízení bahna. Zasaženy byly obchody, radnice i bytový dům.

"Velké poděkování patří všem jednotkám hasičů, které po celém Milevsku zasahovaly, Službám města Milevska a všem zaměstnancům města a dobrovolníkům, kteří pomáhají. Bohužel tyto práce komplikuje nadále vydatný déšť. Likvidace škod bude určitě trvat několik týdnů," uvedlo město na svém facebooku v sobotu dopoledne. Podle Venduly Matějů, tiskové mluvčí jihočeských hasičů, byly do města například povolány i jednotky hasičů z širokého okolí. Zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči.

Podle místostarosty města Michala Horka byly bohužel vyřazeny z provozu kotelny v radnici a v bytovém domě Na Růžku. Prvotní odhad škod je minimálně v řádu milionů korun, ale v sobotu dopoledne ještě nebyly sečteny ani všechny škody na majetku města. Další vysoké škody pak živel napáchal na majetku soukromém. Například v obchodech na jihu města. Po intenzivním úklidu ale třeba už v sobotu dopoledne náměstí i přízemí radnice s výjimkou zmíněného sklepa byly zbaveny nánosů bahna.

Následky lokální bouřky v Březnici na Táborsku v pátek 19. srpna večer.
Část Březnice spláchla voda z lokální bouřky, brala s sebou bahno z polí