Obec, která samostatně spolu s osadami Květušín, Otice a Olšina funguje necelé čtyři roky, má před sebou práce více než dost. Spory mezi starostou a jeho zástupcem nikomu neprospívají.

„Peticí dáváme najevo, že stojíme za svým starostou,“ říká jeden z petentů Milan Kotlár z Květušína. „Chceme, aby místo něho odešel místostarosta. Nelíbí se nám, že v takové atmosféře se pak těžko něco dělá pro obec.“

Podle místostarosty mimo jiného práce v obci neodbývá tak, jak by měla. Na to starosta odpověděl dlouhým výčtem prací a úkolů, které splnil nebo na nich pracuje.

„Před měsícem to s Jaroslavem Pavlíčkem ještě šlo," řekl Deníku Dušan Hanzlík. "Jakmile jsme spolu mluvili, vždy jsme se domluvili. Na zastupitelstvu ale úplně otočil a pořád má ke všemu námitky.“ Starosta se spolu s některými zastupiteli domnívá, že za tím stojí především jejich rozhodnutí, že obecní objekt, chátrající bývalou svobodárnu, může občan Milan Kotlár upravit na trvalé bydlení pro svá vnoučata. S tím však místostarosta rozhodně nesouhlasil.

Po předání petice zastupitelům Jaroslav Pavlíček zastupitelstvo opustil s tím, že starostu třeba odvolávat nebude, protože se svého mandátu vzdá sám. „Co bude dál, nikdo neví,“ říká nyní. „Rezignaci zvažuji, ale mám odpovědnost ke svým voličům.“

Situace v Polné po volbách

Obec Polná na Šumavě na Českokrumlovsku byla obnovena 1. ledna 2016. Předtím byla součástí Vojenského újezdu Boletice.

Prvním starostou se stalJaroslav Pavlíček, místostarostou Dušan Hanzlík, oba ze stejného volebního uskupení.

Od voleb v roce 2018 je starostou Dušan Hanzlík, místostarostou Jaroslav Pavlíček, oba stále ze stejného uskupení.

V obou volbách získal od voličů vždy nejvíce hlasů Dušan Hanzlík.