Hlavním dějištěm bylo benešovské hasičské hřiště a jeho blízké okolí. Soutěžní družstva při tomto závodu získala první body do dalšího ročníku celoroční soutěže hry PLAMEN. "Další body si budou připisovat v průběhu příštího roku po absolvování soutěží okresního poháru v požárním útoku a jarního kola hry PLAMEN," vysvětlila Růžena Lepšová, instruktorka mládeže SDH Benešov nad Černou..

Cílem závodu SPV je získávat a upevňovat všestrannou sportovní zdatnost soutěžících a zároveň zvyšovat jejich znalosti v oblasti požární ochrany. Jednotlivé hlídky absolvují šest stanovišť, na kterých plní úkoly. Jedná se o střelbu ze vzduchovky, základy topografie, uzlování, základy první pomoci, požární ochranu a překonání překážky po vodorovném laně. Za nezvládnutí úkolů dostávají trestné body, které se přičítají k čistému času strávenému na trati.

Soutěže se účastnilo 13 družstev mladších a 15 družstev starších žáků a po jednom družstvu dorostenek a dorostenců.

"Poděkování patří všem soutěžícím za jejich aktivní přístup a plné nasazení, rozhodčím za spravedlivé hodnocení výkonů a sponzorům za finanční podporu při zajištění cen a stravy pro všechny účastníky," zdůraznila Růžena Lepšová.

Pořadí:

Mladší žáci:

1. Třísov

2. Besednice

3. Brloh

4. Nová Ves - 1. hlídka

5. Nová Ves - 2. hlídka

6. Netřebice

7. Plešovice

8. Velešín A

9. Benešov nad Černou

10. Přídolí

11. Velešín B

12. Malonty

12. Velešín C

Starší žáci:

1. Třísov

2. Brloh A

3. Benešov nad Černou - 1. hlídka

4. Plešovice - 1. hlídka

5. Přídolí

6. Mojné - 1. hlídka

7. Brloh B

8. Besednice

9. Mojné - 2. hlídka

10. Brloh A - 2. hlídka

11. Omlenice

12. Plešovice - 2. hlídka

13. Netřebice

14. Benešov nad Černou - 2. hlídka

15. Velešín