A můžete se dovolávat, jak chcete a kam chcete, přijet na úřad s autem beze značky, přinést fotografii motorky, nic z toho nemá smysl. Podle systému prostě vůz neexistuje, takže značku k němu nedostanete.
Tak to v současné době vypadá například na českokrumlovském městském úřadu. Jedním za všechny z takových příběhů je i včerejší martyrium Eduarda Beneše z Českého Krumlova:

„Přišel jsem hned v sedm ráno a měl jsem objednací číslo 18," okomentoval během dopoledne nadějný stav Eduard Beneš. 
V tu chvíli i redaktor Deníku  na vlastní oči sledoval slibně se rozbíhající práce úředníků a odhodlané čekání dalších žadatelů ve frontě u okének odboru dopravy. Úderem deváté hodiny dopolední už úředníci před Eduardem Benešem odbavili dvanáct předchozích žadatelů. Vypadá to, že systém funguje. To sice ano, ale jde o to, jak.


O něco později přichází na řadu i Eduard Beneš a dostává studenou sprchu: „Počítač mi sdělil, že má motorka prostě neexistuje a na základě informace tohoto počítačového programu mi úřad nevydal poznávací značku. Čili stát mne diskriminuje na užívání mého majetku," dodává rozhořčeně a především smutně Eduard Beneš.
Okřídlený vtip kolující po internetu, kdy řidiči šedého favoritu policejní hlídka vysvětluje, že podle informace Centrálního registru řídí lokomotivu, není tedy daleko od pravdy.
„Čekal jsem nějaký problém, ale že to bude tak špatné, to jsem netušil. Myslel jsem, že systém je přetížený, že běhá pomalu. Ale má to spousty nedostatků a chyb. Zrovna dnes jsem na to doplatil," míní neúspěšný žadatel.

Co bude dál s jeho žádostí o vydání poznávacích značek na jeho motocykl? To netuší.
„Oni nevědí, co bude dál. Úřednice mi to neřekne. Když jsem volal na zelenou linku, řekli mi v Praze, že úřednice musela zadat špatně údaje, a aby zavolala IT technikovi. Úřednice mi ale řekne, že žádnému ajťákovi volat nesmí, že žádný takový telefon neexistuje a že mají všechny problémy zadávat do help desku. Tam prý je do dvou až tří dnů vyřeší. To je totální průšvih," shrnul Eduard Beneš z Českého Krumlova.

Aby bylo tomuto Absurdistánu učiněno zadost, vydává Ministerstvo dopravy těsně poté tiskovou zprávu: „Centrální registr vozidel funguje v celé České republice. Lokální problémy nesouvisí se samotnou funkčností systému. Technický tým, který průběžně monitoruje funkčnost systému CRV (Centrální registr vozidel), nezaznamenal jakékoli systémové pochybení, které by mělo vliv na fungování Centrálního registru vozidel."

Znamená to tedy, že chyba je někde jinde?
Podle mluvčí českokrumlovské radnice Libuše Sittové se situace oproti minulému týdnu prakticky nezměnila. „Některé úkony v systému provádět lze, jiné ne. Navíc, v pondělí sice od rána systém běžel, ale v průběhu dne došlo opět ke kompletnímu výpadku," shrnula pro Deník Libuše Sittová.