Řidiči a účastníci Táborského srazu mustangů a US cars v říjnu na chod hospice Jordán mezi sebou vybrali téměř 34 tisíc. S nápadem dát akci společenský význam přišel její pořadatel Jaroslav Grepl. „Založil jsem transparentní účet a uspořádal několik benefičních akcí,“ vysvětlil.

Příspěvky věnovali řidiči, návštěvníci i další organizace. Kolona automobilů vyjela v neděli 13. října ráno z Tábora do Bechyně a odpoledne se představila na Žižkově náměstí.
Sraz mustangů vybral na hospic přes 90 tisíc

„Na Žižkově náměstí lidé přispívali také do kasičky a nebo koupí slosovatelného lístku, kdy mohli vyhrát projížďku s některým z vlastníků aut,“ dodal. Tato aktivita přidala celku dalších 19 tisíc.

V neděli 13. října z táborského areálu Komora vyjeli účastnici Charitativního srazu mustangů a US Cars na projížďku do Bechyně.
Řidiči rychlých vozů podporují hospicovou péči

NEZIŠTNÁ POMOC

Až do konce – moje práce v hospici: Výstavu snímků v Městské knihovně Tábor, která ukazuje zázemí a přípravu na výjezd ke klientům, lze vidět do konce února. Expozici dokreslují i úryvky děkovných dopisů.

Bohulibé snaze organizátorů předcházelo vydání dvou charitativních kalendářů a triček. „Na jejich tvorbě se podílely desítky lidí bez nároku na honorář. Od fotografa Radka Havlíčka přes modelky, kadeřnice, maskérky až po majitele vozů, kteří přijeli z celé republiky,“ doplnil. Díky prodeji těchto výrobků se na účet připsalo necelých 50 tisíc.

Beer-pong.cz věnoval za každého hráče turnaje pět korun a uspořádal i charitativní utkání v Osečanech. Hospic podpořila také Black and White party Kateřiny Glotzové v klubu Cadillac, Burza Tábor, Palačinky s úsměvem, Sezona 4krát jinak a Putovní pražírna. "Přispěli i kolegové ze zaměstnání z Pohotovostního oddělení Vojenské Policie Stará Boleslav,“ dodal.

Kalendáře se budou prodávat za 300 korun na konci září přes webové stránky a na dobročinném srazu mustangů v Táboře 13. října.
Krásné dívky se fotily s auty pro hospic

Nad setkáním převzalo záštitu město Tábor. „Bezplatně nám zapůjčilo areál na sídlišti Nad Lužnicí, kde se řidiči setkali před projížďkou a přispělo i finančně,“ uvedl.

VÝJIMEČNÁ ČÁSTKA

Jak sdělila fundraiserka hospicu Jordán Lucia Kopřivová, benefičních podniků se srovnatelným výtěžkem je pomálu. „Taková akce vyžaduje organizaci i nasazení. Proto si vážíme každého, kdo vyvine úsilí a energii tímto směrem,“ naznačila přínos.

Výstava: Až do konce
Až do konce – moje práce v hospici

Získaná suma zajistí mobilní paliativní péči nevyléčitelně nemocným na Táborsku. „Aby si tak každý, kdo si přeje v případě terminální diagnózy dožít doma, mohl toto přání splnit,“ řekla.

Jaroslav Grepl připravuje sraz na 10. října. „Vzhledem k nárůstu zájemců ho zřejmě přesuneme z náměstí na areál Komora,“ uzavřel.