Nepůjde totiž elektřina, a tak tam nebude fungovat výměníková stanice, která teplou vodu do topení a vodovodu dodává.

„Z důvodu přerušení dodávek elektrické energie společností E.ON na sídliště Mír 2 v domech č. p. 180 až č. p. 191 v Českém Krumlově je společnost CARTHAMUS a. s. nucena přerušit dodávky tepla a teplé užitkové vody do uvedených domů,“ uvedl za firmu Zbyněk Škodáček.

Odstávka se týká bloku domů v ulicích Urbinská č. p. 185–187 a ulic Šeříková a Jasmínová.

Výpadek je plánován od úterý za týden, na pondělí a úterý 29. a 30. ledna, a to od 8. hodiny ranní do 16. hodiny odpolední. Jakmile odpoledne naběhne elektřina, zase se topit začne.

Kvůli přerušení dodávek elektřiny nebude možno provozovat technologii domovních předávacích stanic, proto nebude fungovat ani náhradní elektrický zdroj pro napájení výměníkové stanice.

„Jsme schopni dodávat na sídliště Mír teplo od odpoledních hodin, vždy po obnovení dodávky elektrického proudu, a pak celou noc, až do ranního přerušení dodávek elektřiny,“ doplnil Jindřich Beznoska, předseda představenstva společnosti CARTHAMUS a.s., který se současně jménem firmy omlouvá zákazníkům za vzniklé potíže. „Společnost však nenese a nemůže nést odpovědnost za případné vzniklé škody související s nedodávkou tepla a teplé užitkové vody do předmětných objektů,“ upozorňuje.

Jakmile budou dodávky elektřiny obnoveny, začne se topit a poteče teplá voda.

Budou-li mít obyvatelé dotčených domů nějaké dotazy, mohou kontaktovat Jana Kordinu, zástupce vedoucího Energobloku na telefonním čísle 724 477 995.