Své by o tom mohli vyprávět třeba občané ulice Stříbrná na Horní Bráně. „Během roku tady dvakrát praskla voda, po ulici tekl potok a vytopilo to sousedy," naznačila část problémů Erika Smolíková s tím, že jakmile se zdejší obyvatelé v létě dozvěděli, že se budou opravovat nejen povrch, ale také inženýrské sítě, zajásali.

Nadšení ovšem postupně povadlo, protože všichni doufali, že se opravy stihnou ještě do zimy. „Navíc, když jsme viděli, že vedlejší ulice Do vrchu se opravovala čtyři měsíce a během léta tak místní nemohli s auty domů a hosté měli velice ztížený přístup do penzionů, tak už jsme tak nadšení nebyli," dodávají společně manželé Smolíkovi.

Jak už Deník upozornil (5. srpen 2012), do konce kalendářního roku by se v některých ulicích města výkopy objevit měly.

Podle posledních informací z radnice se chystají rekonstrukce místních komunikací a výměna vodovodních a kanalizačních řadů. Rozkopaného povrchu se lidé dočkají v ulicích Na Spojce, Stříbrná, Slunečná a v historickém centru Masná, kde dojde i k výměně rozvodů veřejného osvětlení a výměně plynovodu. Právě i plynovod se podle všeho stal důvodem zdržení v už zmiňované Stříbrné. V sousední Rožmberské navíc právě došlo k havárii kanalizace.

Na internetových stránkách města se dá dohledat, že na prakticky všechny stavby už bylo vypsáno výběrové řízení, jejichž uzávěrka je dvaadvacátého října.

Jak uvedl starosta Dalibor Carda, práce začnou podle přízně či nepřízně počasí co nejdříve. Některé z ulic pak následně změní svůj statut na prostor typu obytných zón bez zvýšených chodníků.

Část prací se odehraje v režii města a městské kasy rámci takzvaného Desetiletého plánu obnovy a je na ně připraveno 28 milionů korun.