K nehodě došlo na stejné sjezdové trati, na níž se stal podobný incident včera. „I zde srážku zaregistrovali pracovníci areálu a zavolali nám s prosbou o pomoc. Pán žádné zranění neměl, ale žena po nárazu utrpěla zlomeninu pravé dolní končetiny," popsal dnešní výjezd Aleš Fejfar, zasahující člen Horské služby Šumava.

I v tomto případě bylo zranění natolik vážné, že horští záchranáři po konzultaci s dispečinkem linky 155 požádali o pomoc vrtulník Armády ČR.

„Paní jsme pak zafixovali do vakuové matrace a šetrně dopravili k nám na stanici HS. Když vrtulník Letecké záchranné služby přistál na nedalekém heliportu, převezli jsme k nám i lékařku a zdravotníka z jeho posádky," uvedl Aleš Fejfar. Členové LZS pak lyžařce poskytli základní ošetření, společně s horskými záchranáři jí transportovali k vrtulníku a dále pak do Českých Budějovic k dalšímu ošetření.

„Musím opět důrazně apelovat na návštěvníky hor, aby nepodceňovali aktuální situaci na sjezdových tratích. Počasí i sněhová pokrývka přejí lyžování a tratě na Šumavě jsou v těchto dnech skoro až přeplněny," varoval Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Dodal, že takřka stejný případ ve stejném skiareálu během dvou následujících dnů je neobvyklý a jen ukazuje, jak lyžaři dodržují zásady bezpečnosti a jak jsou pozorní k okolí během rychlé jízdy.