Po půl roce tak navázali na úspěšné promítání očí výtvarníka a zakladatele kapely Tata Bojs Milana Caise. Adventní podívaná v podobě netradičního videomappingu se navíc rozšířila na další sourozence elektrárny, svátečně osvětlené byly i chladicí věže Dukovan a uhelné elektrárny v Mělníce, Ledvicích a Prunéřově.

Skupina ČEZ rozsvěcovala v rámci vánoční kampaně vánoční stromy po celé zemi. Stovky z nich svítí mimo jiné i díky její podpoře. Jen v okolí temelínské elektrárny to je dvacítka nejbližších obcí. „Adventní setkání u vánočního stromku, kde si sousedé mohou užít slavnostní atmosféru, pobavit se, popřát si hezké svátky jsou oblíbenou součástí adventního období. Rozsvícením vánočních stromů na venkově i ve městech chceme nejen pokračovat ve snaze být dobrým sousedem, ale zároveň poděkovat všem zákazníkům a přátelům, kteří nám zachovávají přízeň,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Například v nedalekých Albrechticích si ale rozsvícení vánočního stromečku nanečisto vyzkoušeli už v polovině listopadu. Filmaři zde totiž natáčeli jednu z letošních vánočních filmových reklam. „Nabídku filmařů jsme rádi přijali, pro obec je to výborná prezentace a i určitý přínos do rozpočtu. Natáčení bylo vítaným zpestřením předvánočního období. Finančně si přilepšili i komparzisté, kterými byli výhradně obyvatelé Albrechtic a okolních obcí,“ poznamenal starosta Albrechtic nad Vltavou Miroslav Ušatý.

A na podporu energetické společnosti se mohou těšit i některé domácnosti. Skupina ČEZ spustila pro své zákazníky na svém facebookovém profilu vánoční soutěž o rok energie zdarma. O vítězích rozhodnou nejoriginálnější fotky u vánočního stromu na veřejném prostranství s kreativně ztvárněným nápisem #VánočníEnergieodČEZ. Více informací o soutěži naleznete na https://www.facebook. com/SkupinaCEZ nebo www. cez.cz/vanoce.

Ilustrační foto
Až pět tisíc dá kraj na lyžařský výcvik