Nové sdružení nezávislých kandidátů obdrželo pět mandátů z celkových patnácti, což znamená, že docela vyhráno také ještě nemají, neboť nyní je třeba vytvořit koalici o nadpoloviční většině. Povolební vyjednávání jsou proto v Horní Plané v plném proudu a lídři zatím zůstávají o jejich průběhu důsledně tajemní.

„Situace je stále otevřená, ještě nemohu nic říci,“ uvedl Petr Šimák ze sdružení Zodpovědně pro Horní Planou. „Jsme nově vzniklé sdružení; k tomu zapojit se takto do komunální politiky nás vedla touha něco v Horní Plané změnit. Jednání neustále pokračují.“ Členové vítězného sdružení by chtěli ze svých řad starostu.

Druhý největší podíl hlasů a čtyři mandáty získalo PRO HORNÍ PLANOU SPOLEČNĚ I v čele se starostou Jiřím Hůlkou. „Ještě máme v plánu sejít se s jedním uskupením, uvidíme, jaký bude náš vzájemný programový průnik,“ neprozradil více.

Horní Planá má ještě druhé sdružení PRO HORNÍ PLANOU SPOLEČNĚ II, které získalo 2 mandáty a jak název napovídá, mělo by teoreticky držet basu s jedničkou stejného jména.
Dále po dvou mandátech získali KSČM a Sportovci pro město.

„K současným jednáním se nebudu vyjadřovat,“ řekl lídr Sportovců pro město Michal Huszár. „Já už jsem dávno rozhodnutý, ke komu se přikloníme a všichni to ví, takže ohledně našeho sdružení mají jasno.“ Jak to dopadne, ukáže až ustavující zasedání zastupitelstva. „Nejlepší by bylo, aby všichni byli zastoupeni v radě,“ podotkl starosta.

Výsledky voleb:
Zodpovědně pro Horní Planou 32,68 5
PRO HORNÍ PLANOU SPOLEČNĚ I 27,96 4
PRO HORNÍ PLANOU SPOLEČNĚ II 16,02 2
KSČM 11,99 2
Sportovci pro město 11,35 2

Ilustrační foto.
Představujeme nově zvolené zastupitele- Horní Planá