Opěrná zeď stojí, během měsíce nad ní vyroste nové kryté nástupiště.
Hlavní krytý perón bude už za měsíc, na dešťovku budou nádrže

(Pozn. redakce: vzhledem k předvolebnímu období nebylo možné článek zveřejnit dříve)

Myslím, že celá transakce je podivná. Starosta Dalibor Carda v úvodu zasedání zastupitelstva řekl: "Stažení bodu 12 na zasedání zastupitelstva 7/30.8. navýšení zákl. jmění ČKRF nepeněžitým vkladem z toho důvodu, že se objevily na soc. sítích poměrně docela razantní útoky na vedení města, že se snažíme vyvést majetek z města na ČKRF a že máme nějaké nekalé úmysly, cítím to jako urážející a nechci, aby se dneska v předvolebním době rozvířily nějaké prudké souboje, které by byly naprosto nesmyslné, protože jsme považovali tento bod za naprosto jednoduchý. V minulosti při rekonstrukci klášterů jsme prováděli úplně stejnou operaci v opačném směru, kdy jsme majetek ČKRF převáděli do majetku města a zastupitelé se divili, že zmizelo x milionů z majetku ČKRF, aniž by o tom zastupitelstvo vědělo. Vše bylo vysvětleno a vše dopadlo tak dobře, jak jsme si mysleli, že dopadne i toto jednání. Bude lepší, když tento bod necháme na nové zastupitelstvo."

Jestliže na sociálních sítích padlo něco neoprávněného, tak žádám radu města, aby jednala jako řádný hospodář městského majetku a zažalovala dotyčný subjekt za maření její povinnosti. Jestli nic takového nepadlo a rada města zrušila důležitý bod neoprávněně, tak je plně zodpovědná za případné finanční ztráty.

V tom případě si členové rady (Valná hromada ČKRF) a vedení ČKRF vzali občany města jako rukojmí: Buďto příští zastupitelstvo schválí převod vlastnictví autobusového nádraží na ČKRF, nebo my všichni přicházíme o 42,5 mil. Kč. Toto už není jenom záležitost politická a ekonomická, ale rozhodně by stála za právní rozbor.

Po opakovaných výměnách názorů na zastupitelstvech v průběhu uplynulých dvou letech s Ing. Reitingerem a Ing. Hermannem na téma financování této rekonstrukce jsem za použití zákona 106/1999 Sb. o svobodném (!) přístupu k informacím dne 13.9. 2017 obdržel dva dokumenty: 1)Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace, kde je příjemcem ČKRF, platnost 5.10.2016. 2) REGISTRACE AKCE A ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE ze dne 24.3. 2017. Termín realizace projektu stanovená poskytovatelem dotace je 31.10.2018, jinak nebude vyplacena dotace 42,5 mil. Kč.

Nikde se nepíše o povinnosti převodu vlastnictví na ČKRF a nikdy se o tom nemluvilo ani na ZM, ale zainteresované osoby tvrdí, že to je další podmínka vyplacení dotace a ty samé osoby stáhnou z jednání ZM bod 12 a tvrdí, že o tom musí rozhodnout nové zastupitelstvo. To vzejde z říjnových voleb. Má tato rovnice vůbec nějaké řešení a nebo jsem do ní zadal špatná čísla? Baví se tu s námi někdo?

Vedení ČKRF a valná hromada (RM) věděli, že žádat o dotaci může jenom vlastník. Je to v tzv. specifických podmínkách přidělování dotací. Mlčeli o tom a nechali to takto na doraz, protože jsme se angažovaně zajímali. Dokládat vlastnictví se bude až v žádosti o platbu, tj. vyplacení dotace. Kdo by nechtěl "mít" takové IGY, nebo Merkury, že?

Zájemci se už hledali před třemi lety:

Více ZDE.

Když město zvládlo 300 mil. dotaci na kláštery, tak by asi zvládlo i 42,5 mil.na AN. Tehdejší převod majetku probíhal sakra jinak. Měl svůj časový prostor, byli informováni zastupitelé a v předstihu o tom věděli občané.

Při červnovém podpisu smlouvy v prostorách kláštera vpravo bývalý ministr kultury Václav Riedlbauch a místostarostka Jitka Zikmundová.
Noví radní jsou revitalizaci klášterů nakloněni

Bc. Vlastimil Votřel, Hlas Krumlova Českého