Tataráky ochutnávaly necelé dvě stovky příchozích a své dovednosti porovnali zkušení kuchaři devíti vyhlášených restaurací: krumlovských podniků Le Jardin, Hostinec DEPO Český Krumlov, Hotel Grand, ZDROJ, Pivovarská restaurace, Klika Kitchen, VRÁTNICE a Krumlovský mlýn a s nimi Stodola Lipno. Ti všichni předvedli své dovednosti v přípravě tohoto ikonického pokrmu. Hosté, mezi nimiž byli krumlovští gurmáni i příchozí turisté, měli tu čest ochutnat a posoudit jednotlivé druhy tataráků a svým hlasováním rozhodnout o tom, kdo se stane jihočeským králem.

„S radostí jsme přivítali milovníky kulinářského umění. Přišly se podívat necelé dvě stovky strávníků, a to nás hned na poprvé moc těší. Je to naše první akce tohoto typu a věříme, že bude v oblibě i nadále. Následovat budou například soutěže na téma chřest nebo barbecue,“ přiblížil Roman Veselý, ředitel restaurace Depo (vítěz kategorie Vege) a spoluorganizátor soutěže

Na 1. místě skončila restaurace Le Jardin. „Mě baví vařit od malička a i tato výzva mě přiměla se účastnit. Rozhodně jsem do přípravy dal veškerou svoji vášeň a kreativitu. Očekával jsem, že naše tataráky nadchnou každého, kdo je ochutná, a ono se to potvrdilo,“ radoval se šéfkuchař Adam Jelínek.

Vítěz MasterChefa Jan Albrecht ve strakonické restaurace Sůl & Řepa.
Vítěz MasterChefa Jan Albrecht: Lidé v sobě potlačují potřebu scházet se

„Tahle soutěž je určitě skvělá příležitost ukázat, že se v jižních Čechách na Krumlovsku a Lipensku skvěle vaří. Přál jsem všem našim soupeřům šťastnou ruku,“ dodal Miroslav Magerstein, ředitel hotelu Relax na Lipensku a zároveň provozovatel restaurace Krumlovský mlýn.

„Soutěž podtrhuje krumlovskou snahu o uznání kulinářských tradic a inovací. Za sebe mohu říci, že jsem nadšený z toho, jak se jednotlivé soutěžící restaurace předvedly. Jako porotce jsem mohl ochutnat všechno a byla to lahoda,“ přidal se Martin Kovář, krumlovský patriot a porotce.

Pro nejlepší soutěžící byly připravené hodnotné ceny. „Ty byly rozděleny zvlášť pro soutěžící a zvlášť pro hodnotitele z řad veřejnosti. Vítěz si odnesl poukaz na ubytování v luxusním hotelu Latrán v Českém Krumlově nebo sud plzeňského piva. Nejlépe hodnocení kuchaři si odnesli poukázky do barbershopu Gentlemen’s Club. A diváci, ti získali například poukaz na ubytování na dvě noci pro dva v hotelu Bellevue v Českém Krumlově nebo na thajskou masáž v salonu Ban Tai,“ uzavřela manažerka restaurace v hotelu Bellevue Olga Šestáková, která stojí za celým nápadem.

Hovězí tatarák
Gastronomický zážitek: Hovězí tatarák s opečenou ciabattou a listovým salátem