Tentokrát se pravidelný sjezd konal na pozvání starosty Antonína Kráka ve Větřní. A přijela i spousta dalších hostů. „Byl tu senátor Tomáš Jirsa, náměstek hejtmanky Pavel Hroch, vedoucí krumlovského územního odboru Policie ČR Pavel Kučera nebo nový přednosta boletického újezdu Marián Varga,“ vyjmenoval starosta Větřní. „Tyto sněmy jsou pro nás důležité, společně jsme se seznámili např. s krajskými dotačními tituly, se stavem teplárny a čističky v Krumlově nebo se stavem kůrovce na Šumavě.“

Velitel krumlovského odboru Policie České republiky Pavel Kučera se starostům pochlubil, že na Krumlovsku poklesla trestná činnost, zároveň si ale posteskl, že řeší podstav policistů. "Jak jsou na tom hasiči v rámci obcí a měst a že jdou dobře vyzbrojeni a vyškoleni, nám řekl Pavel Rožboud," doplnil větřínský starosta. "Vyzdvihl také kolegy z Velešína, kteří pomáhali hasit požár v centru Krumlova."

Jak je na tom krumlovská nemocnice, pověděl starostům její ředitel Jindřich Florián. „Nemusíme se prý ničeho bát, personál je v plné výši a rekonstrukce jde podle plánu a na podzim budou otevřené všechny nové pavilony,“ dodal Antonín Krák.

Dalším hostem, který poreferoval o "svém" zařízení, byla Vladimíra Holzerová, ředitelka Domu s pečovatelskou službou Kaplice.

Další sněm bude v září v Polné na Šumavě, obci, která po zmenšení vojenského prostoru Boletice byla obnovena 1. ledna 2016.