Už 7. ročník charitativního a multižánrového festivalu Houpačka, který organizuje spolek 2/4, má za sebou Velešín. „Festival byl zahájen benefičním během, na kterém startovalo bezmála dvě stě běžců,“ přiblížil předseda spolku Kamil Zeman. „Podpořit děti se vzácným metabolickým onemocněním, kterým bude letošní výtěžek určen, přišlo přes tisíc návštěvníků, vytvořili fantastickou atmosféru.“

Všichni si užili den plný hudby, exhibicí, workshopů, prezentací, benefičního prodeje a atrakcí pro velké i malé. „Ještě musíme dokončit vyúčtování, ale troufáme si tvrdit, že výtěžek bude rekordní,“ dodává předseda.

V hudební části si diváci užili vystoupení anglického bluesmena Justina Lavashe, saxofonové duo Swings a jejich swingové hity. Večer pak stoner rockové The Atavists a po nich očekávaný zlatý hřeb večera, produkci populární alternativní kapely Zrní. Celý festival pak zakončil elektronický objev roku duo Himalayan Dalai Lama.

Program charitativního festivalu Houpačka 2019.
Festival Houpačka ve Velešíně pomůže nemocným dětem

„Houpačkáři“ se seznámili s činností neziskových organizací Amnesty International a Spolek Metoděj, který zaštiťuje děti a rodiny se vzácným metabolickým onemocněním, či Psího útulku města Český Krumlov a dalších.

Dovádění dětí na atrakcí a nákupy v benefičních stáncích proložilo exhibiční vystoupení biker trialového dua DMJ show a kouzelníků s jojem YOYO BOYS či vystoupení tanečního tělesa Aiwa Tribe!