Na dveře není třeba bušit, vedle nich je k dispozici zvonek, na jehož zazvonění vám někdo z personálu salónu přijde otevřít.

Zájem o jeho služby je veliký. Objednávek je plno. "Máme narváno," potvrdila majitelka provozu Lenka Nýdlová. "V sobotu jsme tu ještě uklízeli a vše připravovali. Zkoušeli jsme si, jak to budeme dělat, na sobě navzájem, ale dneska to bude poprvé naostro," říkala ráno."Kadeřnice jsou z toho trochu splašené. Přestěhovala jsem trochu nábytek, abychom udrželi ty dva metry. Dezinfekce jsou nakoupené, všechny utěrky jednorázové, vše je připraveno. Hrozný je, že když už je to k sehnání, tak je to za velké peníze. Ale doufejme, že to nebude dlouho trvat."

Českobudějovické Biologické centrum Akademie věd ČR otevřelo od pondělí 11. května novou laboratoř na testování vzorků, kde lze zkoumat i vzorky krve ohledně  přítomnosti koronaviru v těle pacienta.
Biologické centrum zvyšuje testovací kapacity o 50 procent

Salón zatím neobnovil všechny služby. To znamená kosmetiku a masáže. "Rozhodli jsme se, že kvůli současným opatřením tyto služby poskytovat nebudeme," říká Lenka Nýdlová. "Jsou třeba jednorázová povlečení na lehátka, jednorázové ručníky a pod., a nedokážu si představit, jak někoho masíruju v rukavicích. Ještě počkáme asi měsíc a pak začneme."

Nyní jsou zde tedy v provozu kadeřnictví, pedikúra a manikúra.