Lávka za restaurací Oblouk propojí Chvalšinskou s Novými Dobrkovicemi, buduje se zároveň i napojení mezi mostkem a starou Chvalšinskou silnicí, která dnes slouží jako stezka pro pěší a cyklisty.

„Pokračuje stavba mostu budováním nábřežních opěr a počítám, že někdy v listopadu by se tam měla pokládat konstrukce,“ přiblížil Petr Pešek, vedoucí českokrumlovského odboru investic. „Napřed je potřeba vytvořit na obou březích Polečnice pevné základy, budou to klasické opěry z betonu, a na ně se pak položí konstrukce, která se přiveze celá nebo částečně demontovaná.“

Hasičská soutěž O pohár města Český Krumlov 2019.
OBRAZEM: Hasiči se utkali o pohár města Český Krumlov

V parku v Jelení zahradě pod zámkem, na levém břehu Polečnice, je zbrusu nový mlatový chodník, který tam od léta vyrostl na místě vyšlapané pěšinky. Je stejný jako v parku na protějším břehu a osvěcují ho i stejné retrolampy, hotová je i cyklostezka lemující zadní část parkoviště v Jelence P1.

Od Špičáku až k odbočce ke sportovní hale je nyní zavřený pravý chodník lemující hlavní silnici ve směru na Lipno. „Stavba cyklostezky pokračuje podél bus-stopu dál,“ dodává Petr Pešek. „V části před zimním stadionem nám do ní zasáhne také rekonstrukce vodovodu vedoucího z parkoviště ke sportovní zóně, kterou bude třeba ještě provést.“

Přes Chvalšinskou povede také nový přechod pro chodce, a to před mostem přes Polečnici zhruba v místech, kde jsou veřejné toalety u restaurace Jelenka.

Cyklotrasa Chvalšinská - Špičák a železniční stanice.Zdroj: MěÚ Český Krumlov