Tentokrát ze svých nejnovějších knih četli dva autoři. Jeden je ryze krumlovský, Libor Frýba, zatímco druhý, resp. druhá, Martina Málková, je Krumlovačkou napůl. Nechybělo pohoštění pro publikum, o hudební doprovod se postaral slavný ilustrátor, kytarista a také Krumlovák v jedné osobě, Jindra Čapek.

Zdroj: Deník/Zuzana Gabajová

Martina Málková pochází z Vysočiny. Žije v Praze a v Českém Krumlově. Kromě knih píše hudební texty a divadelní hry, je nadšenou fotografkou a pracuje jako lektorka a konzultantka v oblasti rozvoje a vzdělávání dospělých. V r. 2017 vyšla v Knižním klubu její prvotina Dvojitý gambit, o rok později Závity ulit. Po tříleté pauze vyšel třetí román Pérka, drátky, kolečka. Teď pracuje na čtvrté knize, která se bude odehrávat také na krumlovském starém Plešivci.

Libor Frýba (píšící také pod pseudonymem Robert Frei) s psaním knih podle svých slov příliš nespěchá. Za třináct let tvorby je Stínohra teprve třetím románem pro dospělé čtenáře. Je to třetí díl detektivek s postavou Tomáše Krále (první byla Krvavá dálnice, druzí Supi na kříži). Je také autorem knihy pro děti 10 krumlovských pohádek.

V Soukenické v centru Krumlova se četlo hezky česky se spisovatelem Janem Štifterem. O pohoštění se postaralo Egon Schiele Café i samo publikum.
Spisovatel Jan Štifter četl hezky česky s Jarkou Dominovou