"Naše škola letos slaví své devadesátiny od doby, kdy se její dveře pro žáky otevřely poprvé," připomíná ředitel školy Josef Haláček. "K letošnímu jubileu zároveň jako dárek škola dostala od svého zřizovatele, města Český Krumlov, nový kabát v podobě oken, dveří a fasády."

Školáci, učitelský sbor i veřejnost si v hojném počtu pod Masarykovou bustou připomněli i založení Československa před 101 lety a třicet let od sametové revoluce. Starosta města Dalibor Carda s ředitelem školy položili po krátkém kulturním programu pod bustu květiny, pak slavnostně přestřihli pásku a otevřeli bránu školy, aby si ji návštěvníci mohli projít prakticky od půdy pod sklep a podívali se tam, kam se při jiných dnech otevřených dveří jen tak nepodívají.

O hudební doprovod a historickou vsuvku se postarali žáci druhého stupně školy a kytarový soubor českokrumlovské Základní umělecké školy, v tělocvičně uvedla krátké divadelní představení o tom, jak Masaryk navštívil dnešní školu a nestačil se divit, 7.B.

Zlatuše Petříková, učitelka školy, která má na starosti letoší prvňáčky, se ujala promítání velmi zajímavé fotografické prezentace o historii školy, kterou pro ni vytvořilo Museum Fotoateliér Seidel.