Největší zmatky motoristů i cestujících z prvního dne zahájení prací odezněly. „Lidé byli trochu zmatení,“ říká zastupitel Karel Klein, který kousek odtud bydlí. „Našli se tací, kteří čekali na starém nádraží na autobus a nechtělo se jim přesouvat k náhradním zastávkám nebo zjišťovat, jak to teď je. Motoristé zase nevnímali nové značky, jeli tak, jak byli zvyklí. Teď už je tu plot, tak je to jednoznačné.“ Tehdy lidi usilovně informovali i strážníci a místostarosta Jiří Růžička. „Nyní jsou už jen občas problémy s chodci. Když dělníci stavbu otevřou, aby mohla vyjet technika, vejdou dovnitř, aby si zkrátili cestu. Jenomže na staveniště nikdo nesmí, je to nebezpečné,“ upozorňuje Jiří Růžička. „Jinak vše běží slušně.“

Pozor by měli dávat motoristé vyjíždějící zdola náměstí k radnici. Autobusy se totiž netočí okruhem přes celé náměstí, ale obkružují budovu radnice a motoristé jim tam musí dát přednost.

„Úprava provozu mi nevadí. Jsem rád, že bude nové nádraží. Vždyť to bylo na spadnutí! Byl nejvyšší čas,“ řekl obyvatel Velešína Karel Falta. Stavba nijak neomezuje při zásobování ani živnostníky na náměstí.