Přihlášená družstva z Bechyně, Dolního Dvořiště, Malont, Českých Budějovic a několik družstev kaplických se s radostí a sportovním zápalem pustila do soutěžení v disciplínách pétangue, nordic walking, hod do dálky, hod na koš, a letos nově také do šipkování.

Seniory přivítal místostarosta Kaplice Libor Lukš, který hry pomáhal organizovat, a předsedkyně spolku seniorů Jitka Papežová. Na stanovištích zapisování výsledků a měření měli na starosti studenti z kaplické střední školy. „Ti se k nám možná v budoucnu přidají i v soutěžení, protože vždycky litují, že je škoda, že se nemohou také zúčastnit,“ řekla Jitka Papežová. „Jinak pro příští ročník plánujeme zavést pouze jednu disciplínu, například oblíbený petanque, a připravíme putovní pohár.“

Tým z Malont ve složení dva muži a dvě ženy zdobily barvy TJ Hraničář Malonty: „Nijak jsme netrénovali,“ řekl Karel Pouberle. „Já jsem po operaci, Pepa Račáků před operací, jenom obě ženy, Marie Papajová a Hanka Račáková, jsou v pořádku,“ dodal s úsměvem.