Jak uvádí za Sladovnu Karolína Voráčková, inspirací k představení bylo autorům zrno samotné, osobní příběhy, potenciál růstu a naděje. "Děti od pěti let i jejich dospělí dostávají během představení možnost vstoupit spolu s tanečnicemi do obilí, nechat jej na sebe působit a možná se také zamyslet nad vlastní cestou a budoucností," poznamenala.

Na vzniku představení se podíleli choreograf Matěj Matějka, ředitel Sladovny Adam Langer, hudebník Lukáš Urbanec, Petra Pešková a taneční soubor T-dance.

Vítání občánků na písecké radnici.
OBRAZEM: Na písecké radnici přivítali devatenáct nových občánků. Podívejte se

„Práce se Sladovnou je skvělá, navzájem se od sebe učíme, jak propojit instalace s divadlem a divadlo s instalací nebo výstavou. Je mi blízké, že ve Sladovně pracují na bázi nešablonového programového myšlení, hledají cesty, jak propojit různé žánry umění, nebojí se nového a neprobádaného, je zde prostor pro dialog, aktivní zapojení diváků a umělců. Také spolupráce s týmem T-dance pro mě představuje úžasnou zkušenost. Jedná se o děvčata, která řeší maturitu, druhou práci, rodinu, která se věnují tanci jen amatérsky, a přesto jsou nesmírně angažovaná a dávají tomu energii, jako kdyby byl tanec jejich hlavní profesí,“ podotkl Matěj Matějka.

Reprízy představení jsou v plánu na 27. listopadu, 4. prosince a 18. prosince.