Nohu z plynu 
a počítejte s tím, že v sezoně na silnicích stejně nic neuchvátáte. Zvláště při průjezdu Vyšším Brodem. Dlouho očekávaná a mnoha občany skoro až vymodlená rekonstrukce Kaplické ulice je v plném proudu a podle dosavadních údajů Ředitelství silnic a dálnic s ní musí řidiči počítat až do pátého října.

„Teď už je to lepší, než když byla silnice úplně uzavřená. Ten současný tankodrom už nějak překodrcáme a do podzimu to vydržíme," konstatoval včera Milan Holek, jeden z obyvatel, kterých se uzavírka bytostně týká. Bydlí ve čtvrti jménem Těchoráz, jejíž obyvatelé patřili k těm, kteří nejvíc požadovali přinejmenším alespoň chodník vedle původní, pro chodce nebezpečné silnice.

Přirovnání k tankodromu je pravdivé, rozkopaná trasa má několik set metrů a je skutečně nutné projíždět ji opatrně a pomalu. Silnice je 
v těchto místech uzavřena pro auta nad 7,5 tuny, přesto tudy projíždějí autobusy i některé menší nákladní automobily a není vždy jednoduché se vzájemně vyhnout ani v místech, která už jsou pro oba jízdní pruhy volná.

Jak už bylo řečeno, úplnou několikatýdenní uzavírku mají Těchorázští šťastně za sebou. Teď se musí řidiči v plné letní sezoně popasovat 
s čekáním v kolonách na semaforech, které tu řídí jednosměrný provoz. Ačkoliv se to zdá být jednoduché, už i to přineslo nehodu. „Někteří řidiči se snaží projet i poté, co blikne červená a jeden takový při tom narazil do Tatry stavbařů," doplnil starosta Milan Zálešák.