Dopravní změny přinese jihočeské metropoli páteční utkání Dynamo - Baník od 18 hodin.

Úplně uzavřeno zůstane například v pátek 28. února 2020 parkoviště u fotbalového stadionu Dynamo ČB u vjezdu z ulice Boženy Němcové z důvodu fotbalového utkání SK Dynamo České Budějovice – FC Baník Ostrava. Pokud se diváci vypraví na fotbal, musejí počítat s tím, že na tomto místě nezaparkují. Podle sdělení primátora Jiřího Svobody budou na veřejný pořádek a bezpečnost obyvatel dohlížet také městští strážníci, jejichž hlídky budou posíleny.

Na třech jihočeských hraničních přechodech byly osazeny ve čtvrtek dopoledne nové dopravní značky. Snímkem je z Dolního Dvořiště.
Koronavirus: Pět desítek lidí na jihu Čech je v domácí izolaci

Jihočeští policisté dále připravili na pátek 28. února 2020 širší bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku, protože se předpokládá příjezd až 500 fandů Baníku.

Ve spolupráci se strážníky Městské policie České Budějovice se Policie ČR zaměří podle jihočeského policejního mluvčího Jiřího Matznera na monitorování pohybu skupin fanoušků a nasazení policejních sil tak, aby mezi příznivci obou klubů nedošlo k fyzickým napadáním, ničení majetku obyvatel města či veřejného majetku. "Úkolem policistů je zajistit veřejný pořádek a bezpečnost obyvatel a návštěvníků jihočeské metropole," zdůrazňuje Jiří Matzner.

Matej Mršić v nedělním zápase I. ligy ve Zlíně přispěl k vítězství fotbalistů Dynama 3:2 dvěma góly.
Mršić: Těch gólů si vážím, hlavní ale byly tři body

"V rámci tohoto bezpečnostního opatření mohou policisté kupříkladu omezit na některých komunikacích provoz vozidel, nebo pohyb osob. Žádáme občany, aby respektovali pokyny policistů a byli vůči těmto krátkodobým opatřením tolerantní," dodává Jiří Matzner.