Pod několika stany si mohli vybírat laskominy podle své chuti. Jeden stan byl v obležení lidí, kteří se zajímali o vaření Petra Stupky, neboť to odpoledne v Dolním Dvořišti patřilo právě 2. ročníku kuchařského čarování Petra Stupky. Předváděl zajímavé rychlovky na grillu.

Lákavé dobroty jako věnečky, kremrolky nebo třeba české buchty ale přichystal i Masopustní spolek Dolní Dvořiště. Prodavači v mobilní prodejně uzenin kromě rozmanitých uzenářských specialit prodávali i na místě grilovaná, krásně do červena upečená žebra. Naproti nim zase malontská společnost Bemagro prezentovala své mlékárenské bio produkty, jako vlastní sýry, jogurty, mléko či tvaroh, které vyrábějí již zhruba rok. Pozoruhodné džemy z Mazelova podle své fantazie nabízela Ljuba Něčunajeva. "Všechny jsem dělala z domácího ovoce," ujišťovala.Však posuďte sami, už jste jedli džem například višňomalinový s červeným vínem, jahodový džem se sektem, džem s čili paprikou, džem meruňky s mákem nebo třeba džem z jeřabin?

A konec konců i barevná cukrová vata šla na dračku, ačkoliv musel prodavač poměrně bojovat s protivným větrem. Vata šmakovala především dětem.

Doprovodný program nabízel i jiné produkty a povyražení a samozřejmě nemohla chybět muzika.