Koupelny nebo občerstvení vyrostou na ploše, kde dnes u Vltavy parkují auta. Starosta obce Milan Šnorek (ODS) je velmi spokojen: „Místnímu architektovi Václavu Čihákovi se opravdu povedla. Velmi důmyslně vyřešil všechny funkce, které od tohoto prostoru požadujeme. Je tu navržené zázemí pro vodáky, které vyřeší stavba nízkopodlažní budovy se záchody, sprchami a infocentrem, případně s občerstvením, které by se dalo pronajímat. Zároveň je naplánováno i rozšíření plavebního mola a jeho osazení sloupky s elektřinou, případně s vodou,“ vyjmenovává starosta.

Zastávka na cestě k orlické přehradě
- Vloni bylo po deseti letech dokončeno splavnění 33kilometrového úseku mezi Českými Budějovicemi a Týnem nad Vltavou.
- Po otevření plavební komory v Hněvkovicích se už lodě dostanou až na Orlík.
- Menší lodě, které se dostanou přes zdvihadla na Orlické a Slapské přehradě, mohou doplout až do hamburského přístavu a Severního moře.

Protože na parkovišti začíná cyklostezka a dráha pro inlinery, přibudou zřejmě i skříňky na obuv, aby se lidé mohli přezout do bruslí.

Zkulturnění parkoviště a jeho napojení na turismus se téměř neodrazí na možnosti parkování. V budoucnu se sem vejde jen o čtyři vozy méně. Ale starosta nabízí altearnativu: „Přemýšlíme o úpravě Puchmajerovy ulice, aby se v ní dalo regulerně parkovat. Lidé tam stojí i nyní, ale komunikace není dostatečně široká, tak vznikají docela nebezpečné situace.“
Dle Milana Šnorka je teď nutné rozhodnout, kterou částí začít a v dalších letech ji realizovat. Zatím budou pracovat na dalších částech. „Finanční náročnost ještě není známa, ale samozřejmě chceme čerpat vhodné dotace,“ řekl vltavotýnský starosta.