Nověvzniklá plocha má sloužit shromažďování i odpočinku. Pro zvýšení bezpečnosti byla posunuta i zastávka autobusů. Směrem k fotbalovému stadionu přibyla také parkovací stání. Součástí revitalizace jsou i sadové úpravy. Podél rušné komunikace a obslužné komunikace v centrálním prostoru přibyla alej.

Jak již dříve informovala krajinářská architektka Andrea Junková, která je autorkou projektu, vzhled ovlivní vysazená zeleň i moderní mobiliář. Alej podél třídy E. Beneše má sloužit jako hluková clona i okrasný prvek.

Vysazeny tu jsou okrasné třešně - sakury odrůdy Taihaku, které mají bílé květenství. Bíle pokvetou také střemchy, mozaiku na podzim doplní javory babyky. K odpočinku mají sloužit klasické dřevěné lavičky a moderní betonový mobiliář. Celý koncept mají ozvláštnit barevné ovály.

Stavební náklady by měly vyjít na cca 13 milionů korun, město na úpravu předprostoru získalo dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši necelých 830 tisíc korun.