Ordinace normálně fungovaly, přičemž na samotnou akci upozorňovaly pouze letáky a přiložené petiční archy, jež mohli lidé dle vlastního uvážení podepsat.

„O dnešním protestu jsem vůbec neslyšela," kroutila hlavou například Eliška Kordíková z Českého Krumlova, která do nemocnice vyrazila na rehabilitaci. Rozladěnost lékařů, kteří upozorňují na stav českého zdravotnictví, ale naprosto chápe. „Jestliže zdravotníci protestují, mají na to právo. Už jenom z hlediska platů. Vždyť jsou placení méně, než někteří lidé, kteří pracují ve fabrice. Týká se to třeba sestřiček."

O platech ale protestní kampaň ani tak není. Lékařům vadí vyhlášky ministerstva zdravotnictví, které podle slov České lékařské komory ohrožují kvalitu péče.

„Každý má podle mě nárok na maximální péči. Jestliže platím pojištění, měla bych se jí dočkat," soudila Hana Kadlecová, která před nemocnicí čekala na svého přítele. „Nejvíce mi ale vadí tlaky na zrušení menších nemocnic, jako je ta krumlovská. Přece musí v regionu zůstat! Nedokážu si představit, jak by pak do Budějovic jezdili lidé z větších dálek."

Více v zítřejším vydání Českokrumlovského deníku.