Jako první se na jihu Čech dočkala miminka táborská porodnice. Pět minut po půlnoci se narodil Adam Loskot z Tábora. Miminko vážilo 3580 gramů a měřilo 51 centimetrů a v 0.52 hodin spatřil světlo světa Jakub Pekař rovněž z Tábora. 

První letošní miminko podle mluvčí Jihočeských nemocnic Ivy Novákové vážilo 3580 gramů a měřilo 51 centimetrů. „Vše proběhlo bez větších komplikací a jak chlapeček, tak maminka jsou v naprostém pořádku. Rodičům gratulujeme a přejeme jim, aby se Adámkovi v životě co nejvíce dařilo!“ říká mluvčí.

Miminka se podle Ivy Novákové v noci rodila i v dalších porodnicích kraje. 

V českokrumlovské porodnici se narodili do rána dva kluci. Ve 2.20 hodin Petr a ve 4.34 hodin Tadeáš.

První miminko - holčička Soňa v českobudějovické porodnici přišla na svět v 6.52 hodin.

V Písku má hodinu narození v 7.16 hodin holčička Amalie, která při porodu vážila 3050 gramů a měřila 49 centimetrů. 

"V Písku se narodilo v roce 2017 nejvíce dětí za posledních 25 let - celkem 977dětí," doplnila Iva Nováková.

Maxmilian Zradička se narodil v jindřichohradecké porodnici 31. prosince v 16.49 hodin Miroslavě Novákové a Lukáši Zradičkovi z Rodinova. Měřil 52 centimetrů a vážil 3880 gramů.Zdroj: Deník/Petra LejtnarováTaké jindřichohradecká porodnice je na přelomu roku plná, ale na první miminko ještě čeká. Tím posledním, kdo se vloni při 672. porodu v nemocnici v Jindřichově Hradci narodil, je Maxmilian Zradička z Rodinova. Jeho maminka Miroslava Nováková zmínila, že termín porodu měli ale až na 1. ledna. "Chtěli jsme být první, ale nakonec jsem ráda, že to nevyšlo," usmála se.

"Přijeli jsme na Silvestra v deset hodin dopoledne a čekat do půlnoci by nebylo hezké," dodala. Malý Maxmilian přišel na svět v 16.49 hodin, vážil 3880 gramů a měřil 52 centimetrů.