Na stanici Březník nebo Horská Kvilda byly pět let staré rekordy překonané o několik málo stupňů Celsia. Na Horské Kvildě dnes v noci teplota klesla na minus 24,9 stupně Celsia, původní nejnižší hodnota pro 18. prosinec byla minus 22,1 stupně Celsia. V Březníku překonal dnešní mráz 25,6 stupně Celsia pod nulou rekord o 1,7 stupně. V Černé v Pošumaví se dnes teplota propadla na minus 23,5 stupně Celsia, dosavadní rekord z roku 2017 tam byl minus 13,8 stupně Celsia.

"Nikde však nepadly žádné absolutní rekordy, dnešní hodnoty nejsou ani měsíční rekordy, jsou to rekordy jen pro tento den," řekl Josef Slavík z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Stejně jako k období Vánoc patří ozdobený stromek a koledy, patří k nim také zasněžené obrázky lidové vesnice s vánočními zvyky od Josefa Lady.
Vánoce na sněhu, nebo na blátě? Někde je šance na zasněžené svátky

Podle předpovědi meteorologů bude na jihu Čech v neděli jasno až polojasno. Večer bude od západu oblačnosti přibývat. Přes den budou teploty mezi minus čtyřmi a minus sedmi stupni Celsia, v noci se ochladí přibližně o čtyři stupně. A od pondělí se začne oteplovat.