„Je potřeba počítat s tím, že ve čtvrtek i pátek budou stopy na návětrných místech zafoukané sněhem," upozornil Martin Řezáč ze společnosti Lipno marketing. „O víkendu už by se měl vítr uklidňovat. Nástupní místo s parkováním zdarma je u fotbalového hřiště."

Dnes a v sobotu 13. – 14. ledna se ve Frymburku navíc koná Frymburská stopa – pohodové závody na běžkách pro celou rodinu.

Zaběhat na lyžích si můžete také v Lipně nad Vltavou. Pro běžkaře je upraveno 10 kilometrů červené trasy.

Stopy na počátku týdne protáhli rovněž Hornoplánští. Stopy měří až 25 kilometrů. Stopa vede od Střelnice na Dobré Vodě až do Hůrky. Najetá je také stopa na Olšinu, místy ale může být odvátá. Stopy možná zhorší i současná obleva. Nástupní místa na Hornoplánskou trasu označená cedulemi jsou: Dobrá Voda – za chatami (Střelnice), Dobrá Voda – horizont nad zahrádkami, u motokár, v Hůrce – U Méďů a na Olšině.

Stopy najdete také na Kleti, vytvořené ale pouze lyžaři. Strojově tam ještě nejdou upravit.

V sousedním Rakousku si můžete zaběhat na Schönebenu, kde je upraveno 78 km stop pro klasický styl i bruslení. Nástupní místa jsou Schöneben, Grünwald, Hochficht napravo dolní stanice hlavní lanovky, vstup je placený – 4 €/os./den.
Pro běžkaře je upraven i okruh Sternsteinloipe (8 km).