"Dědečkům a babičkám jsme tak sdělili, že i dnešní mladí lidé na ně nezapomněli a že i když jsou Vánoce, že nezůstali sami," říká Josef Mezera, nebo-li Sojka, oddílový rádce 7. oddílu Ursini Český Krumlov, Střediska Pod Kletí Holubov.

Skauti nejen, že zazpívali vánoční písně na každém pokoji, ale i rozdali dárky a vánoční pečivo, které vyráběli při schůzkách. Samozřejmě, že neopomněli na zdravotnický personál a i jim udělali radost.

Byla to velmi hezká akce dětí z Krumlova a blízkého okolí, které chodí do skautského oddílu v Českém Krumlově a nejedno oko nemocného nezůstalo bez slz, dojaté byly i zdravotní sestry a blízcí, kteří navštívili své rodinné příslušníky v nemocnici.

"Skauting se snaží vychovávat lidi k tomu, aby svět byl lepší a možná touto malou akcí jsme tomu přispěli," říká Josef Mezera. "Určitě jsme udělali pár lidem radost a možná, že i dostali jediný dárek k Vánocům právě od skautů. Byli bychom rádi, kdyby tomu tak nebylo, ale pokud tak už tomu je, tak naše srdce nyní hřeje moc a moc krásný pocit, že jsme vnesli radost do srdcí nemocných lidí. Přejeme všem lidem hezké Vánoce a krásný nový rok."

Josef Mezera