„Aktuální podmínky jsou fantastické, v posledních dnech napadlo několik desítek centimetrů přírodního sněhu. Na víkend jsme otevřeli i zbývající sjezdovky Pánská, Střecha a K Yettimu a v provozu tak máme zhruba 10 km. V nejbližších dnech se pustíme i do stavby skicrossové trati a snowparku,“ uvádí mluvčí Skiareálu Lipno Vojen Smíšek. Na svazích je 90 cm pokrývka.

Díky přírodnímu sněhu mohli provozovatelé upravit také běžecké stopy v okolí. Červená a bílá trasa nabízí celkem 14,5 km pro klasiku i bruslení.

Doprava bez komplikací

I přes přívaly sněhu zůstávají komunikace na Lipensku dobře sjízdné. „Příjezdové trasy na Lipno byly i v průběhu týdne, kdy sněžilo nejvíce, průjezdné. Silničáři situaci zvládají na jedničku,“ pochvaluje si Smíšek. Lyžaři mohou využít také vlakové a autobusové spoje z Českých Budějovic. „Je to pohodlná alternativa, která se vyplatí i finančně. S jízdenkou totiž lyžaři získají 30% zvýhodnění na jednodenní skipas. Navíc pro děti, studenty a seniory stojí autobus z Budějovic pouze 17 korun,“ doplnil Vojen Smíšek

Další výhody přináší karta hosta Lipno.card. „Pro Jihočechy je určitě zajímavá 20% sleva na 2 a vícedenní skipas. Doporučujeme jí všem, kteří plánují lyžování na oba víkendové dny,“ říká Smíšek. Na večerní lyžování platí celosezonní akce 3+1 skipas zdarma.