Návštěvníci a smuteční hosté tak budou stále přihlížet staršímu interiéru, který doplňují umakartové dlaždice.
„Momentálně hledáme finance, je to otázka rozpočtu na rok 2015, doufáme, že se podaří najít na renovaci prostředky," okomentovala situaci Olga Kneiflová, mluvčí českokrumlovské radnice.
Nicméně k určitým vylepšením pro pozůstalé a návštěvníky hřbitova tu přece jen došlo. Úpravy se zatím týkaly nově vybudovaného příjezdu pro hendikepované.

„K administrativní budově, která je po pravé straně od vchodu do hřbitova, byl vybudovaný příjezd pro hendikepované, v současné době tam probíhá ještě úprava přejezdu z parkoviště. U smuteční síně stále čekáme, zda zbudou nějaké prostředky z rozpočtu pro příští rok na opravu, ale na střechu máme hotový projekt a střecha je základem," doplňuje Olga Kneiflová.

Peníze na renovaci smuteční síně a především způsob jak má být opravena stále hledají také ve Vyšším Brodě.
„Na letošní rok už jsme to měli připravené, ale části zastupitelů se projekt nelíbil. Došlo tedy k dalším úpravám a teď jsme to víceméně zase odložili," sdělil starosta Milan Zálešák k zapeklité situaci. Problém byl totiž v tom, zdali smuteční síň opravit komplexně, nebo jen zčásti.

Nyní už se ostatní zastupitelé podle Milana Zálešáka přiklánějí ke kompletní přestavbě. Ta by řádově mohla stát kolem dvou a půl milionu korun. „A my jsme tuto záležitost zase zařadili do dalšího roku, do následujícího volebního období, ale  už se to opravdu táhne dlouho, mně se to vůbec nelíbí, už jsme dávno mohli mít důstojnou obřadní síň," shrnul Milan Zálešák.