„Je to tak, rohlíky ze Srnína teď nemáme, ale máme jiné. Někdo pozná, že to nejsou srnínské, někdo to ani neví,“ potvrdila Ivana Vozábalová, která provozuje jednu z českokrumlovských prodejnu PLUS JIP.

Že se srnínské rohlíky přestaly dočasně péct, potvrdil výrobní ředitel společnosti Pekárna Srnín, s. r. o. Petr Hovorka. Souvisí to s aktuální generální opravou rohlíkové pece. „Rohlíky teď pro nás pečou spolupracující pekárny, my máme pec odstavenou. Znovu v provozu bude začátkem února. Jedním z hlavních důvodů této akce je stabilizace a zlepšení našich produktů,“ vysvětlil. Ostatní světlé i tmavé pečivo v Srníně pečou dál, ale na jiných linkách.

V čem jsou srnínské rohlíky jiné? „Máme vlastní recepturu a kvalitní mouku z vlastního mlýna ve Veselí nad Lužnicí. Naše výrobní tajemství ale pochopitelně prozrazovat nemohu,“ dodal se smíchem výrobní ředitel.

Výstavba pekárny v Srníně začala v roce 1956, provoz odstartovala na podzim roku 1960. V 90. letech byla privatizována. Od roku 1993 pekárnu provozovala společnost K III, v červenci 2021 došlo k fúzi s Mlýnem Veselí nad Lužnicí a vznikla tak společnost Pekárna Srnín, s. r. o.
close info Zdroj: Pekárna Srnín s.r.o. zoom_in