"Ze čtvrteka na pátek v noci jsme vyrazili ve tři ráno, všechny sypače jsou na trasách," přiblížil. "Na Lipensku, kde to bylo nejhorší, solíme prakticky všude, až na pár odboček, jako je ta na Dolní Vltavici."

Vlakové nádraží v Českém Krumlově.
Na vlakovém nádraží už si brzy jízdenky nekoupíte

Na Krumlovsku zatím nejsou hlášeny ani žádné vážné dopravní nehody. "Na prachatickém okrese za Slunečnou naboural kamion, u nás je to zatím v pořádku," dodal Jiří Němeček. Jedno auto vyjelo mimo zasněženou silnici po osmé ráno na Větrné, k další nehodě došlo mezi Rybníkem a Dolním Dvořištěm, hlásí řidiči na facebookové skupině zaměřené na dopravní situaci na českokrumlovských situacích.

Klid na silnicích hlásí i hasiči. "Asi jsem přivezl sníh sebou z Alp," zažertoval Pavel Rožboud, ředitel územního odboru HZS Jihočeského kraje. "Když jsem se v noci vracel, přešlo to sem." Od rána na okrese hasiči k žádné vážné nehodě nevyjížděli. "Vyjížděli jsme v součinnosti jen na Budějovicko. A lidi jezdí opatrně."

V zoo na Větrovech přivedli na svět prvního zubra.
V táborské zoologické se narodil malý zubřík

Sněžit má v okrese podle předpovědního modelu Aladin Českého hydrometeorologického ústavu až do odpoledních hodin, klesat budou i teploty.

Sníh od rána začíná ležet i v Českém Krumlov. Chodci, pozor hlavně na mostech, klouže to!Zdroj: Deník/ Zuzana Gabajová  Sníh od rána začíná ležet i v Českém Krumlov. Chodci, pozor hlavně na mostech, klouže to!Zdroj: Deník/ Zuzana Gabajová Sníh od rána začíná ležet i v Českém Krumlov. Chodci, pozor hlavně na mostech, klouže to!Zdroj: Deník/ Zuzana Gabajová