„Nabídl jsem se, že po vandalovi plot předělám. Vymyslel jsem vlastní motiv, který se vedení útulku zalíbil,“ přiblížil Jan Bulvas, který se sprejem pracuje ve volném čase. „Maluji třeba pokojíčky dětem pro známé,“ dodal.

Čtyři dny práce

Místní umělec navrhl obrázek a věnoval útulku dvacet hodin svého času a nadání. Graffiti vznikalo od čtvrtka 19. do neděle 22. listopadu. Motiv zaujal i vedoucí útulku Kamilu Šťastnou. „Obrázek se mi moc líbil, domluvili jsme se, že se plot natře základní barvou a technické služby zhotoviteli zaplatí spreje,“ vysvětlila.

Táborský útulek pro nalezené kočky a psy hyzdí nevzhledné graffiti. To se má v listopadu změnit.
OBRAZEM: Táborský útulek hyzdí graffiti, to se má brzy změnit

Umělecké dílo

Jak doplnil jednatel Technických služeb Tábor Michal Polanecký lidé, kteří procházeli okolo dobrovolného sprejera, stejně jako zaměstnanci útulku s obdivem sledovali jeho soustředěnou a pečlivou práci. „Frajerovi s dobrým srdcem a se sluchátky v uších vznikalo pod rukama opravdové umění,“ zhodnotil.

Na počátku bylo naštvání, na konci je plot, který prostě musí vyloudit úsměv na tváři. „Útulek Tábor se nezalekl řešení problému, nehodil všechny lidi se sprejem do jednoho pytle, ale dal prostor úžasné myšlence a má tak své jedinečné kočkopsí označení,“ uzavřel jednatel Polanecký.