Režisér, producent a spoluscenárista filmu Ivo Macharáček má nyní i další důvod k radosti. Pohádkový příběh si totiž přivezl z Mezinárodního festivalu dětských filmů v San Diegu (SDIKFF) Cenu za nejlepší rodinný film.

Má velkou radost, že typicky česká pohádka, která má v naší zemi velkou tradici, dokázala oslovit i diváky v zahraničí. "Dokonce bodovala v zemi s tak odlišnou kulturou. Znamená to, že téma rodiny a mezilidské pospolitosti, které jsme chtěli příběhem podtrhnout je čitelné na celém světě,” uvedl režisér Ivo Macharáček.

Karaba, Ferenc i Lorenc. Podívejte, se jak na jihu Čech i v jiných lokalitách tvůrci natáčeli pohádku Tajemství staré bambitky 2.
Tajemství staré bambitky 2 uvidí diváci až příští rok. Počkáme s Karabou

Úspěch na mezinárodní úrovni

Letos odborná porota SDIKFF vybírala z více než 145 filmů pocházejících z 30 zemí světa. Mezinárodní dětský filmový festival v San Diegu si klade za cíl podporovat pozitivní výchovný dopad na děti a mládež a aktivně podporuje inovativní snímky filmařů z celého světa. Filmové poroty se skládají z vynikajících osobností filmového průmyslu.

“Je to pro celý tým, který se podílel na výrobě filmu, odměnou a důkazem, že naše práce měla smysl a taky, že i s českým rozpočtem lze konkurovat zahraničním filmům,” dodal Macharáček.

V hlavních rolích se v pohádce Tajemství staré bambitky 2 kromě Tomáš Kluse objevuje Ondřej Vetchý, Kamila Janovičová, Veronika Khek Kubařová, Valentýna Bečková, Jiří Lábus, Miroslav Vladyka, Václav Noid Bárta, Petr Štěpánek, Markéta Plánková a další.

Natáčení Tajemství staré bambitky 2 na jindřichohradeckém zámku končí.
Jiří Lábus a Miroslav Vladyka se špičkovali v Hradci při natáčení Bambitky 2

Pohádka Tajemství staré bambitky 2 vznikla v produkci Roberta Plavce, Radovana Vašáka a Iva Macharáčka ve společnosti Fairytale Production. Koproducentem byla Česká televize. Do kin ji uvedla společnost Bioscop. Diváci uvidí pohádku letos o Vánocích, a to prostřednictvím České televize, která ji uvede na Štědrý den v hlavním vysílacím čase.

Královna Julie vládne z Jindřichova Hradce. Vedle malého království se v druhém pokračování Tajemství staré bambitky nachází další, velké a pohádkové bohaté. Žije v něm nová postava, královna Julie, která má v životě tak trochu smůlu nejen na nápadníky. Jejím bydlištěm se stal jindřichohradecký zámek, na jihu Čech se filmaři zdrželi 12 dnů. Filmový sál v druhém dílu pohádky Tajemství staré bambitky není nic jiného než renesanční rondel z 16. století. V Jindřichově Hradci se rozhodli škodit i rádcové Ferenc a Lorenc.

Lokace hercům a herečkám svědčila a štábu se tu líbilo. „Točení na zámku v Hradci byl sen, vidět všechny ty nádherné věci zblízka. Moc jsem si to užila,“ uvedla Veronika Khek Kubařová. Její optimismus sdílela i Markéta Plánková. „Jindřichův Hradec je nádherný a zámek úchvatný,“ zmínila herečka v roli komorné.