V době po 2. světové válce byl prezident, který zůstal v čele formální protektorátní správy i po německé okupaci, kritizován jako muž, který ve druhé polovině války neobstál. Ale v současnosti se pohled na jeho úlohu zčásti proměnil. Více jsou oceňovány třeba jeho nesporné zásluhy o propuštění studentů zatčených nacisty po uzavření vysokých škol.

Podle publicisty Radka Gálise, který na vydání nových známek s městem spolupracoval, jsou autory vyobrazení stejně jako loni Libuše a Kamil Knotkovi. Hodnota známky je v kategorii A čili 19 korun pro obyčejné psaní v ČR.

Pro město bylo jedním z motivů ke spolupráci na vydání známky to, že loňská edice byla zcela rozebrána, jak potvrzuje starostka Věra Korčaková. „Loni měl tiskový list vlastní známky s naším rodákem Emilem Háchou obrovský úspěch, dodnes se nám ozývají zájemci, kteří se o ní dozvídají, ale na spoustu lidí se nedostalo,“ říká Věra Korčaková. Město proto spolupracovalo na nové a originální edici. Emil Hácha byl až do loňska jediným československým prezidentem, který vlastní známku neměl. Česká pošta ale například podmínila vydání i dobrozdáním historiků, že bývalý prezident může známku získat.

Portrét Emila Háchy se siluetou Hradčan střídá ve známkovém sešitku dominanta města – kostel Nanebevzetí Panny Marie. Na hřbitově u něj byli pohřbeni rodiče Emila Háchy, který je podepsaný i na trámu věže kostela.

Známky jsou součástí sběratelského sešitku, který bude veřejnosti představen ve středu 26. června, tedy den před výročím prezidentova úmrtí, v Kulturním a informačním centru v Trhových Svinech.