Řidiči ale musejí stále počítat s úplným uzavřením silnice za Trocnovem, kvůli stavbě.

Most bude mít délku 162,5 m. Nahradí současné přemostění, které například neumožňovalo průjezd velkých kamionů, na jedné z vedlejších tras mezi Českým Krumlovem a Třeboní. Investorem je Správa a údržba silnic Jihočeského kraje, v podstatě tedy Jihočeský kraj. Podle mluvčího krajského úřadu Radka Šímy je zakázka vysoutěžena na necelých 85 milionů korun a hotovo má být letos do konce roku.

Zavřeno. Z Českých Budějovic (Lidická třída) na Včelnou od 28. září do 7. října 2021 neprojedete. Průjezd uzavřela stavba Jižní tangenty s úpravou železniční tratě. Na snímku vizualizace hotové tangenty.
Podívejte se, jak stavba Jižní tangenty zavřela silnici na Včelnou

V Trocnově pak město Borovany, pod které Trocnov patří, přichystalo zklidnění průtahu silnice II/155, což znamená i stavbu chodníku za asi 2,8 milionu korun a dále zde připravilo výměnu veřejného osvětlení za přibližně 200.000 korun.

V nedalekých Strážkovicích se ještě dokončuje stavba obchvatu. Zůstává zde průjezd na semafory po provizorní komunikaci v místě, kde bude obchvat napojen na současnou hlavní silnici směrem na České Budějovice. Zbývající část strážkovického obchvatu má začít sloužit do 4. prosince letošního roku.