Už v sobotu  si ale motoristé oddychli. Uzavírka skončila a vypadá to, že Zlatá Koruna už bude průjezdná až do ukončení stavby. Správa zlatokorunského kláštera, v němž začala sezona, se proto nemusí bát, že přijde o návštěvníky.

„Je pravda, že obavy jsme měli. Ukázalo se ale, že start sezony byl stejný jako v letech předešlých,“ řekl Jan Bouček ze správy kláštera. „Ačkoliv k nám z kraje sezony davy turistů nepřichází, musím říct, že uplynulý víkend byl fajn.“
Starosta Zlaté Koruny Milan Štindl ujistil, že práce jdou zatím podle plánu. „Počítali jsme, že uzavírka skončí na konci března, což se naštěstí podařilo,“ řekl starosta. „Doposud se pracovalo na nejhorším místě, proto byla úplná uzavírka nutná. Další už v plánu není,“ dodal.

Obec by měla stavbu převzít nejpozději do 12. října. Nyní se bude pracovat směrem od křižovatky ke kostelu a v bočních ulicích. „Na hlavní silnici je řad položený, takže se budou dokončovat jenom přípojky. Firma se rovněž bude věnovat stavbě čistírny odpadních vod,“ popsal Milan Štindl.

Návštěvníci jenom musí počítat s tím, že povrch silnice není příliš pevný. „Je tam položený recyklát. Během půl roku by mělo dojít k odfrézování v plné šíři a položení nového povrchu,“ načrtl Štindl.