Podle policejních informací se nehody u Temelína obešly bez jakýchkoliv zranění.

Většina jihočeských silnic je po chemickém ošetření sjízdná se zvýšenou pozorností. Řidiče ale trápí silný vítr a tvořící se sněhové jazyky, zejména na Prachaticku a Strakonicku. Na mnoha místech na silnici I/39 mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem se vinou silného větru tvoří sněhové jazyky. Nejvíce mezi poli na kopci nad Rájovem u Harazimu a také u rybníka Štilec

Mluvčí hasičů Vendula Matějů uvedla, že krátce po páté ranní zasahovali hasiči v Týně nad Vltavou. "V části obce Malá Strana profesionální hasiči z týnské stanice odklízeli padlý strom," popsala.

Zhruba v 10:20 hodin zablokovala silnici u Kunžaku na Jindřichohradecku nehoda dvou osobních aut a jednoho auta nákladního. Obešla se bez zranění, následky se budou uklízet déle než do oběda.

Po desáté hodině došlo k nehodě také u Hosína na Budějovicku, kde srážka dodávky a osobního auta omezila provoz.

Podle meteoroložky Evy Plášilové se po celý čtvrtek na jihu očekává oblačno až zataženo, na většině území sněhové přeháňky. "Večer částečné ustávání srážek. Nejvyšší denní teploty -2 až 1 °C, na horách -5 až -2 °C. Čerstvý severozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (tj. kolem 70 km/h), bude během odpoledne slábnout," popsala.

Přeháňky se očekávají také v noci na pátek a během pátečního dne.