Návštěvnícky přivítal a festival zahájil Martin Zeman z Filmového klubu Český Krumlov spolu s místostarostou Českého Krumlova Ivo Janouškem. "V původním termínu konání festivalu 3.až 11. července bude v českých kinech uvedena kolekce šestnácti zajímavých snímků, které byly vybrány do letošního programu," řekl Ivo Janoušek. "Český Krumlov je jedním z 96 měst, kde se akce Tady Vary koná. Ale je jedním z mála míst, kde promítání filmů doplňuje doprovodný program. Za ten bych chtěl poděkovat Lídě Krausové a Martinu Zemanovi. A velké poděkování patří kinu Luna, které akci Tady Vary v Českém Krumlově vzalo na sebe."

"Přesně v osm hodin by měl v kině začít úvod z Karlových Varů," informoval Martin Zeman. "Odtud k nám promluví Jirka Bartoška a Marek Eben. Kromě lístku si můžete za 500 korun koupit i akrediatci na pět lístků a všechny další koupíte se slevou. Můžete si také koupit náš festivalový hrnek, který je skutečně originální. Už jsem zjistil, že na dně hrnku je nápis kino Luna, takže je opravdu vyloženě pro nás. Hrnek bude památkou na tento festival, neboť festival v letošní podobě se zřejmě už nikdy neuskuteční. Přeji vám, ať se vám tady s námi líbí."

Zuzana Kyselová - váš člověk v Deníku.
Co s Plášťákem

Čili organizátoři pro návštěvníky připravili zvýhodněnou festivalovou kartu, se kterou lze uplatnit slevu na vstupenky, nebo slevu na unikátní festivalový hrnek. Sleva na vstupenky je připravena i pro členy Filmového klubu Český Krumlov.

V pátek festiival zahájil divácký hit loňského festivalu v Benátkách, australská tragikomedie Než skončí léto.

Prodloužený víkend nabízí ještě:

neděle 5. 7.

17.00 Mogul Mauglí Britské hudební drama (2020, 90 min)

20.00 Jsme jedné krve Dánské kriminální drama (2020, 88 min)

pondělí 6. 7.

17.00 Kubrick o Kubrickovi Francouzský dokument (2020, 72 min)

20.00 Ema Chilské společensko-hudební drama (2019, 107 min)

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch
Uzavřené město? Karviná by mohla skončit v izolaci, připustil Vojtěch