„Nepošleme 10 ani 50 procent z tržby, ale opravdu celou částku, tedy sto procent,“ ujistil ředitel Michal Černocký. Peníze pošlou na transparentní účet Člověka v tísni SOS – Ukrajina – 0093209320/0300. „Jedná se o konec jarních prázdnin, a počasí má být výborné,“ pokračoval Michal Černocký. „Čím více lyžařů se přijede se sezonou ve Frymburku rozloučit, tím více pomůžeme.“

Do frymburského parku během zimní sezóny zavítalo více než 19 000 lidí, což je zhruba o třetinu více lyžařů, než v předcovidové sezóně 2019/2020.

„Konečná čísla zatím nemáme, ale vypadá to jako jedna z našich nejlepších sezón,“ pochvaluje si Michal Černocký. „Dokonce jsme o víkendu po zrušení opatření proti covidu zaznamenali absolutní rekord v návštěvnosti, kdy u nás lyžovalo a bobovalo lehce přes 800 lidí. Děkujeme našim lyžařům, že se k nám vracejí a máme jejich důvěru,“ doplnil.

Hejno špačků nocovalo v krumlovské zámecké zahradě.
Krumlovskou zámeckou zahradu si vyhlédlo obří hejno špačků. Strávilo tam noc

V lyžařském areálu nyní panují ideální podmínky. Přes noc mrze, přes den svítí slunce. V provozu jsou obě sjezdovky Relax a Tiger, včetně dětského parku Médi Kubíka a pro nejmenší zůstává v provozu zimní tubing i bobovací kopec. Minulý týden v areálu ještě zasněžovali, takže na sjezdovkách leží od 30 do 120 centimetrů sněhu. V parku máte poslední možnost, kde si naposledy zasáňkovat.

V neděli také naposledy bude večerní lyžování v lipenském skiareálu. A od pondělí se zastaví provoz lanové dráhy Lipno Express, začne její údržba před letní sezonou. Lyžovat se bude stále na severní straně areálu a sjezdovce Lipenské s využitím lanové dráhy Lipenská a Promenádní.

Skupina ukrajinských dětí zahájila školní docházku v Základní škole Linecká v Českém Krumlově.
Ukrajinské děti v Českém Krumlově zahájily školní docházku. Rychle jich přibývá

V rakouském Hochfichtu se bude lyžovat až do neděle 27. března. Panují tam stále velmi dobré sněhové podmínky. Lyžování je bez čekání na téměř prázdných sjezdovkách, které jsou během dopoledne kompaktní a ve výborném stavu, odpoledne se nabízí relaxace na horském slunci.