Například od 23. listopadu se počítá v Českých Budějovicích s opravami Novohradské ulice na hlavním tahu na Trhové Sviny a Nové Hrady. Provoz bude podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic ČR Jana Rýdla umožněn jen kyvadlově a řízen bude semafory. Řidiči by proto měli počítat s možným zpožděním. Akce, při které bude v rámci stavby dálnice D3 položen nový povrch, by měla trvat si dva týdny.

Rekonstrukce ulic Plavská a L. M. Pařízka v Českých Budějovicích.
Uzavírka Plavské a L. M. Pařízka končí, ale jen na zimu. Podívejte se

V Trhových Svinech pak trvá uzavírka Trocnovské silnice na hlavním silničním tahu. Společná akce Jihočeského kraje a města za necelých 28 milionů korun bez DPH má termín ukončení 18. prosince 2021, ale mohla by být podle starostky Trhových Svinů Věry Korčakové v úseku na Žižkově náměstí hotova dříve. Vedle vozovky se rekonstruují také některé inženýrské sítě nebo chodníky.

Budějovická otevřela

V Táboře byla ve středu otevřena po rekonstrukci Budějovická ulice na hlavním průjezdu městem. Někteří obyvatelé lokality ale kritizují třeba novou úpravu parkování. Na Táborsku stále trvají třeba dopravní omezení u Chýnova spojená se stavbou obchvatu města.

Rekonstrukce hlavní dopravní tepny Tábora.
Budějovická ulice v Táboře se otvírá automobilům. Připomeňte si její opravu

U Kájova na Českokrumlovsku se kvůli opravě mostu projíždí od Českého Krumlova při cestě na Lipensko na semafory. Na Prachaticku trvá uzavírka Zlešických zatáček mezi Vimperkem a Volary.

Pauza v Plavské

V Českých Budějovicích trvají dopravní omezení na mostu u Českého Vrbného, kde se kříží dopravní tahy na Písek a na Týn nad Vltavou. Je zde snížena rychlost a snížen počet průjezdných pruhů. V jihočeské metropoli ale byla na čas zimních měsíců přerušena uzavírka Plavské ulice, kterou se vyjíždí z města směrem na Roudné či Římov. Práce na rekonstrukci Plavské pro město a kraj budou dokončeny v roce 2022 na jaře a začátkem léta.