„Oběd typu francouzské brambory bude samozřejmě levnější,“ slibuje Stanislav Mařík, který bude rychlé občerstvení provozovat s bratrem. „I v důsledku nárůstu cen energií teď lidé počítají každou korunu. I s tím musíme při naceňování počítat.“

Hotový oběd v Českém Krumlově lze na jaře 2023 pořídit zhruba od 110 korun. Na snímku Bufíku u vlakového nádraží.
Po roce: Ceny za oběd na okrajích Krumlova stouply méně než v Česku

Budou mít pro začátek, než se provoz rozjede, otevřeno ve všední dny od rána od 6 hodin do půl čtvrté odpoledne. „Pro začátek plánujeme šest, sedm jídel, lahůdky, jako jsou sekaná, pikador, saláty, chlebíčky… Všechno budeme vyrábět na místě, nechceme nic dovážet, abychom se s cenami mohli dostat co nejníž.“ Počítají, že strávníci do Jídelny budou přicházet i z průmyslových podniků v Tovární ulici. „Chceme, aby se zvládli najíst do pětadvaceti minut, jelikož mají jen půlhodinovou pauzu na oběd.“