Právě v pátek se totiž v Poslanecké sněmovně má hlasovat o důvěře vlády.

"Městský úřad Český Krumlov obdržel řádné oznámení o konání veřejného shromáždění na podporu vyslovení nedůvěry Vládě České republiky," potvrdila Deníku mluvčí města Petra Nestávalová. "Svolavatel očekává padesát až sto účastníků."

Krumlováci přišli zavzpomínat na 17. listopad a zapálit svíčku k portrétu Václava Havla.
Krumlov vzpomínal na sametovou revoluci, podepisovala se i petice

Pavel Kantner, původem z Prahy, dnes Krumlovák, který spolupracuje s organizací Milion chvilek pro demokracii a 17. listopadu uspořádal na náměstí Svornosti petiční akci, na kterou se pod petici za odstoupení premiéra Andreje Babiše, která má už přes čtvrt milionu podpisů, podepsalo dalších pětasedmdesát lidí z Krumlovska, přiblížil, proč shromáždění svolal.

Hořící srdce na Křížové hoře v Českém Krumlově.
Hořící srdce o Dni boje za svobodu a demokracii vzplálo na Křížové hoře

"Organizuji ho proto, že se mi nelíbilo, jak premiér prohlásil, abychom si zapamatovali, že nikdy neodstoupí," říká, "a proto chci, aby ho k odstoupení donutili poslanci."
Demonstrace se v pátek budou konat i na dalších místech země, Pavel Kantner se ale rozhodl, že ji uspořádá právě v Krumlově. "V Českém Krumlově bydlím a pracuji a nevidím důvod jezdit někam jinam," vysvětluje. "Nehledě na to, že bych to ani nestihl zpátky, ten den mám noční. A navíc se nás tady minule sešlo víc než v leckterém krajském městě!"

17. listopad v Českých Budějovicích
Jihočeši uctili 17. listopad a volali po demisi premiéra