Tomu, kdo nedodrží rychlost, přijde domů pokuta. S pokutou za překročení rychlosti budou muset počítat řidiči projíždějící po Chvalšinské, Budějovické nebo na Plešivci. Tady a na dalších místech by za pár měsíců měly být nainstalovány radary, které budou rychlost měřit a její překročení zaznamenávat. Dopravní odbor následně majiteli vozu pošle výzvu k zaplacení pokuty za přestupek.

„Výběrové řízení běží, koncem června by mělo být hotové a přes léto by mělo dojít na realizaci,“ upřesnil radní města Martin Lobík, který předsedá krumlovské dopravní komisi.

Veřejnou zakázku, která se oficiálně jmenuje Měřicí zařízení pro detekci rychlosti a software pro správu dopravních přestupků, řeší rada města od konce dubna.

„Jsou vybraná problematická místa, kde pravidelně dochází k překračování rychlosti,“ dodal Martin Lobík. Radary by se měly objevit například u tenisových kurtů, pod finančním úřadem u přechodu, u Rechlí nebo v blízkosti mateřské školy na Plešivci. Cílem je zklidnění dopravy v měřených úsecích.

Provoz by se měl měřením zklidnit také na červeně vyznačeném úseku silnice II/160 v ulici 5. května, výpadovce na Větřní.Zdroj: Deník / Zuzana GabajováProvoz by se měl měřením zklidnit také na červeně vyznačeném úseku silnice II/160 v ulici 5. května, výpadovce na Větřní.Autor: Deník / Zuzana Gabajová

Veřejná zakázka "Měřící zařízení pro detekci rychlosti a software pro správu dopravních přestupků" byla vyhlášena na začátku května 2018 a město přijímá nabídky do 27. června. Jejím předmětem je poskytování služeb měření rychlosti včetně dokumentování možných přestupků účastníků silničního provozu. Dodavatel městu podle zadání zakázky poskytne prostředky, komponenty a služby nezbytné pro provádění měření rychlosti v souladu s platnou legislativou.