V neděli 19. června 2022 ve finále prohrály Jihočešky po dobrém výkonu s americkým týmem Primadonna Girls, který je nejlepší na světě, poměrem 9 ku 15, ale několikrát získaly potlesk zaplněných tribun i obdiv komentátorů vysílání přes počítač, například Tereza Mrázová když skokem připomínajícím klasickou fotbalovou robinzonádu chytila v cílové zóně létající disk (talíř) a získala tak jeden z bodů. Češi byli velkou skupinou diváků u počítačů, na což upozornili i komentátoři, protože českých komentářů bylo na internetu u utkání velké množství. Bylo neobvyklé i v menší sportu slyšet při vysílání: "Dvořakova, Havlova, Tosnerova," sice s přízvukem a sem tam s chybějící čárkou či háčkem, ale přesto zřetelně a i Dvořakova celkem správně.

K jedněm z vrcholů Slavností pětilisté růže v Českém Krumlově patřil tradičně sobotní hlavní kostýmovaný průvod ulicemi města.
OBRAZEM: Hlavní historický průvod Slavností růže byla opět velkolepá podívaná

Kapitánkou a ústřední hráčkou ženského týmu 3SB je Ráchel Tošnerová. Podle členek týmu bylo finále turnaje v Amsterodamu skvělým zážitkem. Tým 3SB patří v České republice ke špičce a několikrát získal zlato na mistrovství ČR. Několik hráčů mužského družstva 3SB získalo na amsterodamském turnaji bronz v řadách pražských FUJ.