Řidič (ročník 1968) osobního auta VW Sharan jel po silnici III/15512 ve směru od Dunajovic na Břilici. Kilometr za Dunajovicemi u rybníka Nový se pravděpodobně náležitě nevěnoval řízení vozidla, jak uvádí policie, a s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci. "Tam se vozidlo přetočilo, narazilo střechou do vzrostlého stromu a od něj se odrazilo vpravo na přilehlou louku, kde zůstalo stát na kolech," přiblížila policejní mluvčí Hana Bílková Millerová. "Při dopravní nehodě utrpěl řidič mnohačetná těžká poranění, neslučitelná se životem. Lékařka na místě konstatovala smrt a u zemřelého řidiče nařídila zdravotní pitvu."

Smrtelnou nehodu na Písecku šetřili v sobotu policisté. Je to již druhá zářijová tragédie na jihu Čech.
Senior nepřežil nedaleko Chyšek náraz autem do posedu a stromů

Se zákazem řízení a bez pásů

Nehodu šetřili třeboňští policisté a dopravní policisté z Jindřichova Hradce. Zjistili, že řidič nebyl za jízdy řádně připoután bezpečnostním pásem.

"Dále policisté zjistili, že vozidlo není pojištěno zákonnou odpovědností. Následným šetřením dopravní policisté zjistili, že zemřelý řidič má v současné době uložen zákaz řízení všech motorových vozidlem rozhodnutím okresního soudu Jindřichův Hradec a tedy mařil výkon úředního rozhodnutí soudu tím, že vykonával činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána," dodal mluvčí.

Od začátku září se jedná o třetí tragickou nehodu na jihu Čech, při které vyhasl lidský život.